Куриери Speedy – бавни и неадекватни

Edit, 14 януари – в коментар най-долу пействам отговора от Спиди. Получен днес, близо месец след случая. Дано нещата са ОК занапред.

Скъпи Спиди,

Поствам тази рекламация публично в блога си, защото формата за контакт (и за рекламации) във вашия сайт не работи – The specified URL cannot be found. Това е днес, 14 декември 2014, 17:50. Също така, телефонът ви за рекламации в момента дава само свободно. Бъдете сигурни, че с времето търсачките все повече ще намират този постинг, което е проблем за вас. А аз ще го редактирам едва след като получа отговор.

Ето и какво се опитах да ви кажа:

Здравейте Спиди,

Пиша ви за пратка, която закъсня (НЕ беше доставена в съответния ден) и подхода на вашите служители, с който се сблъсках. Това ми струва доста време и спъна работата за деня.

Пратката бе експресна, от мой доставчик, който е ваш корпоративен клиент, с товарителница № 60148372902. Според SMS известието от вас, трябваше да съм получил доставката на следващия работен ден – петък. Това не стана.

Забавянето блокира част от работата ми за деня – трябваше да стоя на адрес, очаквайки доставката, и ми струва недоволен клиент, за който беше съдържанието. При липса на свободен оператор, който да отговори, маркирах да ми бъде върнато обаждането. Едва в 17:30 това стана, и тогава служителката ви ме осведоми, че пратката НЯМА да може да се достави в същия ден, за което много съжалява. Попитах къде е пратката в момента. Оказа се, че вместо да е в куриер, тя ВСЕ ОЩЕ е била в централния ви склад (до Боила). Тоест, тя не е била дадена на куриера.

Затова попитах в какъв час на следващия ден ще я получа. Това също се оказа невъзможно, можело само да се гарантира, че ще е в рамките на деня. Поради това поисках да бъде пратена в офиса ви на гара Подуяне, откъдето я взех лично в събота сутрин.

Разбирам, че в дадени ситуации сте претоварени и проблеми са възможни. Моля, ако няма възможност една пратка да се достави в рамките на указания от вас ден, не принуждавайте клиентите си да висят и да чакат – това пречи, защото имаме и задачи извън офиса и ни губи времето. Ако една пратка не е дадена на куриера, обадете се на клиента в началото на деня, а не в 17:30. Ако клиент изгуби цял ден в чакане на НЕдоставена пратка, не му казвайте, че на следващия ден ще се достави “в рамките на деня”, а го компенсирайте – ако не финансово, то поне с точен час. И, ако клиентът (в моя случай) в края на деня е помолил пратката да се пренасочи, на следващия ден не казвайте, че куриерът е стигнал много късно предния ден.

До получаване на отговор по случая ще ползвам други куриери и ще препоръчам същото и на всички колеги.

с уважение
Филип Дудин

Ако решите да ме потърсите, чрез номера на товарителницата ще намерите контактите ми във вашата база данни.

4 thoughts on “Куриери Speedy – бавни и неадекватни

 1. admin Post author

  Update, 15.12.2014 г., 10:44 АМ
  От 3 позвънявания на посочения от Спиди телефон за рекламации тази сутрин, 2 пъти дава заето и още 2 пъти никой не вдига.

  Reply
 2. admin Post author

  Update, 10:48, пак днес
  След още едно “свободно” (никой от Спиди не вдига) и още едно “заето”, се принудих да звънна на *7001, сякаш съм клиент за поръчка на куриер, за да се свържа изобщо с някого. Оказа се, че “всички оператори са заети”, поради което маркирах да ме потърсят на номера, от който се обадих. Е, чакам обратна връзка.

  Reply
 3. admin Post author

  Update, 11:33
  Speedy върнаха обаждането, казаха, че не знаят защо формата на сайта не работи и защо алтернативният мейл за рекламации не е наличен в сайта, но ми го продиктуваха. ОК, препращам рекламацията там.

  Reply
 4. Philip Post author

  Отговор от Спиди – получен днес, 14 януари (1 месец без 1 ден след мейла с жалбата):

  Уважаеми г-н Дудин,

  От името на целия екип на Спиди много съжаляваме и се извиняваме за причиненото неудобство по повод невъзможността да доставим в срок Вашата пратка по товарителница 60148372902.

  Причината за това се дължи на претоварване на системата на Спиди с обем от пратки, който няколко пъти надвишава обичайния и планиран ръст, свързан с Коледните и Новогодишните празници. Уверяваме ви, че работим в посока минимизиране на подобни казуси и изпълнение на поетите от наша страна ангажименти към нашите партньори и техните клиенти. Въпреки че мобилизирахме извънредно всички служители практически беше невъзможно да бъдат доставени всички пратки в срок.

  Предприели сме и всички необходими мерки с оглед избягване на подобни моменти в бъдеще.

  Съгласно Общите Условия на „Спиди“ АД, за недоставена в срок пратка, на територията на Р.България, потребителя не заплаща стойността на услугата по съответната пратка.

  Стойността за извършване на услугата в размер на 4.55лв, ще бъде възстановена на платеца, посочен в товарителницата, придружаваща пратката. Това е обезщетението, с което можем да се ангажираме в конкретния случай.

  Бихме искали да поднесем отново нашите извинения за претърпените негативни последици, произтичащи от създалата се неприятна ситуация .

  При възникнали въпроси или нужда от допълнителна информация, оставаме на разположение.

  С уважение,
  Ива Бакалска

  СПЕЦИАЛИСТ КОМУНИКАЦИЯ С КЛИЕНТИ
  СПИДИ АД
  СОФИЯ, ул. АБАГАР БАЗА СОМАТ

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *