Куриери Speedy – бавни и неадекватни

Edit, 14 януари – в коментар най-долу пействам отговора от Спиди. Получен днес, близо месец след случая. Дано нещата са ОК занапред.

Скъпи Спиди,

Поствам тази рекламация публично в блога си, защото формата за контакт (и за рекламации) във вашия сайт не работи – The specified URL cannot be found. Това е днес, 14 декември 2014, 17:50. Също така, телефонът ви за рекламации в момента дава само свободно. Бъдете сигурни, че с времето търсачките все повече ще намират този постинг, което е проблем за вас. А аз ще го редактирам едва след като получа отговор.

Ето и какво се опитах да ви кажа:

Здравейте Спиди,

Пиша ви за пратка, която закъсня (НЕ беше доставена в съответния ден) и подхода на вашите служители, с който се сблъсках. Това ми струва доста време и спъна работата за деня.

Пратката бе експресна, от мой доставчик, който е ваш корпоративен клиент, с товарителница № 60148372902. Според SMS известието от вас, трябваше да съм получил доставката на следващия работен ден – петък. Това не стана.

Забавянето блокира част от работата ми за деня – трябваше да стоя на адрес, очаквайки доставката, и ми струва недоволен клиент, за който беше съдържанието. При липса на свободен оператор, който да отговори, маркирах да ми бъде върнато обаждането. Едва в 17:30 това стана, и тогава служителката ви ме осведоми, че пратката НЯМА да може да се достави в същия ден, за което много съжалява. Попитах къде е пратката в момента. Оказа се, че вместо да е в куриер, тя ВСЕ ОЩЕ е била в централния ви склад (до Боила). Тоест, тя не е била дадена на куриера.

Затова попитах в какъв час на следващия ден ще я получа. Това също се оказа невъзможно, можело само да се гарантира, че ще е в рамките на деня. Поради това поисках да бъде пратена в офиса ви на гара Подуяне, откъдето я взех лично в събота сутрин.

Разбирам, че в дадени ситуации сте претоварени и проблеми са възможни. Моля, ако няма възможност една пратка да се достави в рамките на указания от вас ден, не принуждавайте клиентите си да висят и да чакат – това пречи, защото имаме и задачи извън офиса и ни губи времето. Ако една пратка не е дадена на куриера, обадете се на клиента в началото на деня, а не в 17:30. Ако клиент изгуби цял ден в чакане на НЕдоставена пратка, не му казвайте, че на следващия ден ще се достави “в рамките на деня”, а го компенсирайте – ако не финансово, то поне с точен час. И, ако клиентът (в моя случай) в края на деня е помолил пратката да се пренасочи, на следващия ден не казвайте, че куриерът е стигнал много късно предния ден.

До получаване на отговор по случая ще ползвам други куриери и ще препоръчам същото и на всички колеги.

с уважение
Филип Дудин

Ако решите да ме потърсите, чрез номера на товарителницата ще намерите контактите ми във вашата база данни.

5 thoughts on “Куриери Speedy – бавни и неадекватни

 1. admin Post author

  Update, 15.12.2014 г., 10:44 АМ
  От 3 позвънявания на посочения от Спиди телефон за рекламации тази сутрин, 2 пъти дава заето и още 2 пъти никой не вдига.

  Reply
 2. admin Post author

  Update, 10:48, пак днес
  След още едно “свободно” (никой от Спиди не вдига) и още едно “заето”, се принудих да звънна на *7001, сякаш съм клиент за поръчка на куриер, за да се свържа изобщо с някого. Оказа се, че “всички оператори са заети”, поради което маркирах да ме потърсят на номера, от който се обадих. Е, чакам обратна връзка.

  Reply
 3. admin Post author

  Update, 11:33
  Speedy върнаха обаждането, казаха, че не знаят защо формата на сайта не работи и защо алтернативният мейл за рекламации не е наличен в сайта, но ми го продиктуваха. ОК, препращам рекламацията там.

  Reply
 4. Philip Post author

  Отговор от Спиди – получен днес, 14 януари (1 месец без 1 ден след мейла с жалбата):

  Уважаеми г-н Дудин,

  От името на целия екип на Спиди много съжаляваме и се извиняваме за причиненото неудобство по повод невъзможността да доставим в срок Вашата пратка по товарителница 60148372902.

  Причината за това се дължи на претоварване на системата на Спиди с обем от пратки, който няколко пъти надвишава обичайния и планиран ръст, свързан с Коледните и Новогодишните празници. Уверяваме ви, че работим в посока минимизиране на подобни казуси и изпълнение на поетите от наша страна ангажименти към нашите партньори и техните клиенти. Въпреки че мобилизирахме извънредно всички служители практически беше невъзможно да бъдат доставени всички пратки в срок.

  Предприели сме и всички необходими мерки с оглед избягване на подобни моменти в бъдеще.

  Съгласно Общите Условия на „Спиди“ АД, за недоставена в срок пратка, на територията на Р.България, потребителя не заплаща стойността на услугата по съответната пратка.

  Стойността за извършване на услугата в размер на 4.55лв, ще бъде възстановена на платеца, посочен в товарителницата, придружаваща пратката. Това е обезщетението, с което можем да се ангажираме в конкретния случай.

  Бихме искали да поднесем отново нашите извинения за претърпените негативни последици, произтичащи от създалата се неприятна ситуация .

  При възникнали въпроси или нужда от допълнителна информация, оставаме на разположение.

  С уважение,
  Ива Бакалска

  СПЕЦИАЛИСТ КОМУНИКАЦИЯ С КЛИЕНТИ
  СПИДИ АД
  СОФИЯ, ул. АБАГАР БАЗА СОМАТ

  Reply
 5. Борислав Савов

  Аз дори не съм убеден че има така наречени телефонни агенти на които да звъниме аз работя подобно нещо и никоя себеуважаваща се фирма не би оставила клиентите си без телефонна връзка… Цял ден аз ги чакам тези баламурняци отмених си ангажиментите… и какво… Нито получих съобщение нито обаждане, пък и с тях е невъзможно да се свърже човек.
  В крайна сметка загубих цял ден а ето го и уикенда…

  На никого не ги препоръчвам, всички останали нужни ми компоненти пристигнаха по еконд 2 дена по рано, а бяха изпратени по едно и също време. Една от пратките ми с еконд закъсня до към 6 часа, човека се свърза с мен каза че може да я донесе, но ако имам възможност да почакам до утре. Казах няма проблем така иначе чакам “спиди” все още…
  Не си правете труда да ги използвате изобщо!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.